CANOR AUDIO

RECENZE CANOR AUDIO PLNĚ LAMPOVÉHO INTEGROVANÉHO ZESILOVAČE CANOR AI1.10

CANOR AI1.10 – Citace recenzenta: ,,Na blogu Stereo and Colour jsem již popsal několik zesilovačů od slovenské firmy Canor. Zatím se však jednalo buď o tranzistorové, nebo hybridní (tranzistorové a lampové) zesilovače. Čistě elektronkový zesilovač od Canoru jsem netestoval. Tato situace se právě změnila – před několika dny dorazil k otestování lampový zesilovač Canor AI 1.10 (viz ) založený konstrukčně výhradně na elektronkách. Dvě 12AT7 v obvodu předzesilovače (pro napěťové zesílení) a čtyři KT88 v sekci výkonového zesilovače. K dispozici je také elektronka 12AX7 nakonfigurovaná jako fázový dělič. Vnější vzhled AI 1.10 může klamat, protože vypadá spíše jako klasický zesilovač než jako lampový zesilovač, ale uvnitř šasi je umístěna tradiční lampová konstrukce spolu s masivními výkonovými transformátory“

CANOR AI1.10 PRACOVNÍ TŘÍDA

Zesilovač pracuje v čisté třídě A s autobiasem a katodovou zpětnou vazbou. Je možné okamžité přepínání mezi triodovým a ultralineárním režimem. Pevná svařovaná kovová konstrukce eliminuje mechanické vibrace. Před prvním uvedením do provozu je třeba nainstalovat čtyři elektronky KT88 (dodávají se v samostatném boxu) – za tímto účelem odšroubujte horní kryt a umístěte elektronky do správných patic. Hodnoty zkreslení není nutné měřit samostatně, protože zesilovač je vybaven systémem autobias

TECHNOLOGIE CANOR AI1.10

Zesilovač AI 1.10 využívá patentovanou technologii CMT™ společnosti CANOR (CANOR ® PCB Milling Technology) CANOR ® PCB Milling Technology je způsob, jakým společnost CANOR frézuje desky s plošnými spoji. Technologie CMT™ je výsledkem mnohaletého úsilí o zlepšení kvality reprodukovaného zvuku výrobků CANOR. Technologie CMT ™ nám umožňuje přiblížit se dielektrickým ztrátovým koeficientům (tangenciálním ztrátám) desek plošných spojů směrem ke ztrátovému koeficientu vzduchu, protože v elektronkách se používají vysoké impedance a jakékoli zhoršení tangenciály (jako u kondenzátorů) poškozuje ultrazvukové snímání . Pomocí této technologie bylo možné dosáhnout úrovně tzv. výkonu „drát na drát“, a to za použití vysoce kvalitních kabelů s teflonovou izolací.
Díky dodatečnému stínění elektronek a celkové topologii desky plošných spojů a technologii CMT™ bylo dosaženo přeslechu o 4 dB lepšího než u předchozích modelů. Tato skutečnost spolu s přesností ovládání atenuátoru zajišťuje dokonalou zvukovou kulisu při reprodukci a vykresluje zvukovou kulisu tak, jak byla nasnímána ve studiu.

VNITŘNÍ KONSTRUKCE ZESILOVAČE

Řídicí část CANOR AI1.10, která ovládá celý zesilovač (přepínání vstupů, ovládání hlasitosti, pozvolný start celého zesilovače), je napájena a oddělena samostatným vinutím. Primární a sekundární vinutí jsou oddělena uzemněnou měděnou fólií (s 50% průhybem vinutí), která zabraňuje pronikání rušivých napětí do sítě. Anodové napětí je filtrováno vysokokapacitními prémiovými kondenzátory, které poskytují energii pro řízení přesných a hutných basů. Jedna z nejdůležitějších částí lampového zesilovače, výstupní transformátor, má několik bifilárních vinutí, která jsou uspořádána do jednotlivých sekcí pro maximalizaci šířky výkonového pásma. V signálové cestě bylo použito pouze vysoce kvalitních polypropylenových kondenzátorů. Vstupní a výstupní svorky jsou pozlacené. Vstupní konektory RCA jsou pozlacené a teflonově izolované. Canor Audio vyvinula jedinečné měřicí zařízení, ve kterém jsou vybírány a porovnávány pouze ty nejlepší elektronky, aby byla zachována jejich dlouhá životnost a stabilita. Model CANOR AI1.10 se vyrábí v černé a stříbrné barvě. 

TECHNICKÉ PARAMETRY CANOR AI1.10

Výstupní výkon 2 x 50 W / 4 Ohm 2 x 30 W / 8 Ohm
Vstupní citlivost 290 mV
Frekvenční rozsah 20 – 20 000 Hz ± 0,5 dB / 5 W
Vstupní impedance 30 kOhm
Vstupy 5
Celkové harmonické zkreslení < 0,0009 % / 1 kHz, 5W
Odstup signálu od šumu 90 dB
Napájení 230 V / 50 Hz
Elektronky 1 x 12AX7, 2 x 12AT7, 4 x KT88
Rozměry (š x v x h) 435 x 170 x 485 mm
Hmotnost (netto) 28 kg

POZVÁNKA DO STUDIA K POSLECHU

Tento velice podařený elektronkový zesilovač dílny CANOR AUDIO si vyzkoušejte ve špičkovém zapojení a propojení v audio studiu EVEREST po předchozí domluvě.

Pro více informací nás kontaktujte na některém z uvedených kontaktů ZDE anebo volejte přímo tel:+420777956292

Courtesy of (big thanks belongs to)
Canor-Audio.com & stereoikolorowo.blogspot.com
Test & Text: Ludwik Hegel
Translation: Roman Miler

GTranslate »